>

Familieopstelling - Nieuwbalans

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

Familieopstellingen

Veel psychische problemen vinden hun oorsprong in de familie waarin men opgroeit. Een familieopstelling maakt de verstoorde verhoudingen binnen een familie zichtbaar en brengt een proces van herkenning, begrip, acceptatie en heling op gang. 

 Bij een familieopstelling wordt een aantal deelnemers fysiek opgesteld
als representant van de cliënt en zijn familie. Met de opstelling worden emotionele spanningsvelden binnen de familie helder en kan de onderliggende oorzaak van de problemen van uw cliënt worden opgespoord.

Er komen verstrikkingen aan het licht (soms in eerdere generaties) die hebben geleid tot stagnatie in het huidige leven van de deelnemer. Vaak zijn die verstrikkingen onverwerkte gevoelens bij een persoon als gevolg van nare gebeurtenissen zoals het jong overlijden van een ouder of een kind, oorlogservaring, scheiding van ouders. Die onverwerkte gevoelens
kunnen later geborenen (kinderen) onbewust en onbedoeld belasten
waardoor ze uit balans zijn. Aan de hand van eenvoudige instructies van de begeleider, brengen de representanten beweging in de stagnatie en kan er rust komen tussen de personen die de representanten vertegenwoordigen.

De effecten van de sessie zijn soms op korte, maar vaak op lange termijn merkbaar.

Wat brengt familieopstellingen jou?

Familieopstellingen dringt snel tot de kern van een probleem of patroon door en kan daardoor vele malen effectiever zijn dan jaren reguliere psychotherapie. Familieopstellingen helpen om te kunnen voelen en
ervaren wat er werkelijk met je aan de hand is. Het is dan ook vooral deze hernieuwde kracht, die veel meer is dan alleen inzicht, die verlichting brengt bij allerlei uiteenlopende levensvragen.

Opstellingen brengt beweging rondom ziekte, relaties, familie, kinderen, geld of je loopbaan. Het helpt ook als je je verloren, boos, depressief of angstig voelt. Kortom, familieopstellingen zijn er voor iedereen die zakelijk en/of privé vastloopt in terugkerende thema’s en patronen, zonder echt te weten waardoor.

 
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu